Elitserien

Elitserien, gräddan av svensk ishockey. Här kommer du kunna läsa mina tankar om allt från talangutveckling till vem som blir nästa stjärna i Elitserien.

Monday, March 12, 2007

Slutspelet i Elitserien

rullar på i full fart, ikväll är det dags för det fjärde mötet och det ser inte ut som jag tänkte det.

Lindköping - Luleå: 3-0 i matcher, starka, farliga Luleå fick ett oväntat snabbt rese-pass ur slutspelet i elitserien.
Modo - Timrå: 2-1 i matcher och två matcher i Övik, serien lever och avgörs först i Timrå(match sex) eller möjligen den sjunde och sista.
Färjestad - Mora: 3-0 i matcher och serien är färdig. Ikväll går Färjestad vidare.
HV71 - Brynäs: 1-2 i matcher, 2 raka i Jönköping med start ikväll. Serien avgörs i Läkerol arena på fredag.

Nervernas och osäkerhetens slutspel i elitserien

Lindköping mot Luleå var den serien som jag trode skulle bli jämnast då Luleå i regel är oerhört hemma-starka men oj så fel det blev i Coop Arena.
Luleå har blivit utspelat och itne kommit upp i ordentlig nivå i sitt anfallsspel och även målvaktsspelet har legat under normal nivå, suveräne Modig fårn grundserien har blivit petad till förmån för Leinonen som knappast imponerat.
Luleå har spelat färdigt redan ikväll och får försöka behålla sina spelare för truppen är en av de bästa i hela elitserien.

Modo mot Timrå, oj vilken kvartsfinal, den har innehållit allt i de inledande tre matcherna. Modo kan avgöra med sina två raka matcher hemma men jag ser inte det hända. Timrå kommer åtminstonde vinna ikväll och kvittera serien och sedan onsdagen är helt öppen, precis som returen på fredagen.
Frågan är om det är Pärssinen / Hedström eller Sundström / Skröder som blir hjältar?
Jag gissar på Pärssinen / Hedström.

Färjestad mot Mora var den enklaste serien att tippa i kvartsfinalerna, Mora har inte det som krävs för att kunna stå emot starka Färjestad med sin oerhört breda trupp och dessutom så har dom gjorde det inte Luleå klarade, vara bäst när det gäller.
Kanske var det den tajta avslutningen på elitseriens grundserie som tog udden ur Dala-laget?

HV71 mot Brynäs var väldigt svår att tippa innan serien startade, hade HV knipit igen första matchen i Gävle då dom körde över Brynäs totalt i första perioden så hade dom vunnit den och då hade serien vart avgjord. Inte en sportkeps på att Brynäs skulle kunna resa sig efter ytterligare en förlust och suttit på den mindre imponerande sviten på 15 matcher utan vinst.
Istället så vann Brynäs i SD och dessutom så har Bäckström börjat producera som han gjorde innan jul och JVM. Då vet vi alla hur Brynäs låg i tabellen.
Nu talar det mesta för att Brynäs går vidare till semi och avgör i den sjätte matchen som spelas hemma i Läkerol arena.

Vilka vinner SM-Guld?

Det mesta talar för Färjestad, som alltid är stekheta när det drar ihop sig i såväl elitserien som i slutspel. Men jag håller även upp ett varnande finger för Brynäs, tänk vad bra det kan bli när dom har två kedjor som producerar framåt och inte bara stänger hemmåt på det där typiska Boork sättet.

Vill lägga en notering på att det är sämst som(när) gäller som fungerar i kvalet upp till elitserien.
Edwin Frylén är Malmös nyaste poängsmasking, helt otroligt att han enns får spela?!(läs tidigare poster)

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home