Elitserien

Elitserien, gräddan av svensk ishockey. Här kommer du kunna läsa mina tankar om allt från talangutveckling till vem som blir nästa stjärna i Elitserien.

Monday, January 22, 2007

Gott och blandat från senaste dagarna

Elitserien kontra Allsvenskan

Såg matchen Växjö - Rögle här om dagen, det var första matchen från allsvenska jag sett på ett tag. Måste säga att det var fruktansvärt dåligt!
Jag kan inte se Rögle spela i Elitserien nästa säsong om deras lägsta-nivå är så låg, det roligaste som hände i hela andra perioden var när Kenny Jönsson tappade sin klubba och "kämpade" med att få upp den igen...
Lägger därimot en notering på Patrik Zackrisson, junioren som spelade JVM för Sverige, han är redan nu i allsvenskan men kommer bli ett stort utropstecken i Elitserien många år framöver.

Känner mig tvingad att nämna Brynäs, deras snöpliga förlust mot Färjestad (på vilket sätt dessutom!) som bröt deras fins svit på både vinster och insläppta mål i spel 5-mot-5.
Tycker att Kristan borde få några nollor till så han blir ihågkommen, för det har varit lite av Brynäs anno 06/07's signum, sågade spelare som reser sig för att prestera som ett topplag.

Nu tågar Frölunda på mot slutspel också, när Johnsson, Kallio och Andersson inte presterar så finns det andra spelare som kliver fram och verkligen visar stort ansvar och känsla för laget.
Förutom de nämnda så vill jag lyfta fram;
  • Martin Plüss
  • Nio(9!) poäng de senaste två matcherna och schweizaren är på god väg mot sin bästa säsong någonsin i Elitserien.

  • Karl Fabricius
  • Kom inför säsongen från Luleå och haft det lite knackigt men har även han, som Plüss spelat riktigt bra på slutet.

  • Joel Gistedt
  • Junioren som petade veteranen, spelar oerhört lungt och stabilt. Väldigt viktig för laget speciellt då back-upen Salo har sämst statisktik av alla målvakter i Elitserien. Frågan är bara, håller han i slutspelet?

  • och den lille, Steve Kariya
  • Den lille Kanadensaren kom till Göteborg med skyhöga förväntningar och underpresterade verkligen i de 15-20 första omgångarna, har nu börjat spela riktigt bra och är övertygad på att det är en sån typ av spelare som kan avgöra en match när det drar ihop sig på slutspel.

En sak att fundera på är om hur Mora går utan en Brendl i målform?
Dom har gått väldigt trögt efter jul/nyårs-pausen och det kommer krävas mycket mer än bara "Mr. Mora" Bogg för att kunna hålla Mora kvar i Elitserien nästa säsong, för iår så klarar dom sig med Brendl.

Bästa kedjan i elitserien

...har återuppstått i Coop Arena, Luleå. Norrläningarna besitter just nu elitseriens absolut bästa kedja! Renberg, Bartecko och Surovy.
Kedjan har varit den bästa totalt sett de senaste omgångarna i elitserien och fortsätter dom på samma bana så blir Luleå något att räka med när det drar ihop sig till slutspel.

Labels: , , ,

4 Comments:

At 22/1/07 14:18, Anonymous Anonymous said...

Bästa kedjan... Ja varför inte, men den har varit för ojämn och för splittrad av skador och formsvackor för att jag ska vara nöjd. Men om man börjar bevisa från och med nu kommer jag nog sitta med ett stort brett leende där i början på April.
Nåra till trick med hatten av Lubos kanske... Han har en bit kvar till sin topp...

 
At 22/1/07 16:02, Blogger Truffel said...

Håller med. Bartecko har en bit kvar innan man kan vara helt nöjd. Därimot så Renberg har varit en överaskning och jag tror hans rutin kommer bli oerhört viktig när det drar ihop sig.
Väldigt imponerad av Surovy i helhet, att han presterar som han gör trode jag aldrig i mitten av oktober.
Tack för feed backen i tidigare post!

 
At 22/1/07 16:16, Blogger Hedar said...

Jag tycker Kallio, Johnsson och nicklas andersson har gjort det största jobbet där här säsongen! De har i princip räddat frölunda från nerflyttning!

 
At 22/1/07 16:54, Blogger Truffel said...

Det är ju inte klart att dom kommer klara sig, men mycket tyder på det.
Med den bredden och klassen på spelarna så vore det en katastrof om dom missar slutspel. Men visst, Kallio's lina har fungerat trots resten inte gjort det, lika med Jönsson-ligan i Färjestad, vilken som är bästa kan man itne säga. Men då Luleås bredd inte är lika stor och stjärnorna lika många så anser jag att Luleås första kedja är bättre/viktigare för laget om de ska bli några framgångar.

 

Post a Comment

<< Home