Elitserien

Elitserien, gräddan av svensk ishockey. Här kommer du kunna läsa mina tankar om allt från talangutveckling till vem som blir nästa stjärna i Elitserien.

Friday, January 05, 2007

Inför avslutningen i elitserien.

Elitseriens tabell


Är jämnare än på många år inför avslutningsomgångarna efter jul och nyåret.
Ynka 13 pts skiljer mellan Mora på 11e plats och Lindköping på 4e och 15 till 17 matcher kvar då det är en haltande tabell, innan elitseriens slutspelet drar igång!
Mora, Frölunda, Djurgården, Skellefteå, Luleå, Brynäs, Timrå och Lindköping slåss sammtliga för att komma till slutspelet och varje poäng är oerhört viktigt.
Mitt tips på vilka som kommer missa slutspelet, massor av pengar till föreningen och dessutom itne klara kvalet för att hänga kvar ärMalmö(helt klart, skåne kan inte klassas som elitserie-region längre) och Mora(Brendl och Pitkämäki kommer inte kunna rädda dalmasarna och elitserien kommer bli utan dala-lag säsongen 07/08). Skellefteå och Djurgården kommer tyvärr missa slutspelet och får ett tidigt uppehåll för att kunna ladda om till nästa år(intressant nog var det slutsålt på Hovet härom dagen då bägge lagen möttes i elitserien, ovanligt för att vara i Stockholm.) Dessutom så kommer både Brynäs och Luleå rädda sin slutspelsplats i sista omgången då bägge lagen vinner!

Där har ni det, nu är det bara att vänta tills jag skriver inför slutspelet för att veta vilka som vinner elitserien säsong 06/07!

Ishockey experterna felar.

Det är rätt härligt när sånna där så kallade experter som tjänar massor på att skriva har fel, får en annan att känna sig så mycket bättre.
Läste en artikel om utländska ishockey-proffs runt om i Europa(elitserien och de svenska ligorna var itne inräknade), det var 202 st enligt skribenten och att han tagit statistiken från Eliteprospects.
Jag upptäckte snabbt att en spelare saknades, målvakten Daniel Lundin med rötterna i Gävle och Brynäs spelar i Orlik Opole i den polska andraligan.
Han missade ju knappast för nivån på ishockeyn i Polen då spelare som återfinns i franska fjärde-divisionen finns med.
Lite orellevant men jag kunde inte hålla mig trots att den här bloggen ska lägga sin fokus på elitserien och inte felande ishockeyexperter.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home