Elitserien

Elitserien, gräddan av svensk ishockey. Här kommer du kunna läsa mina tankar om allt från talangutveckling till vem som blir nästa stjärna i Elitserien.

Friday, January 19, 2007

Brynäs, succé eller fiasko?

Sex långa år

väntade Gävles stolthet, Brynäs att komma upp i serieledning men efter gårdagens vinst mot HV71 i Kinnarps Arena så är dom där, nu är frågan om dom klarar av att hålla det och lyckas i slutspelet.

Dagens Brynäs är skapat utav ett stenhårt ledarskap med Leif Boork i spetsen, han har vågat sätta undan spelare som inte producerat efter hans(och många andras) behov. Elitseriens mest omtyckta lag kan skratta sig lyckliga att dom behöll "boorken" trots spaltmetrar om hur dåligt hans ledarskap och fel han var för Brynäs efter han sparkade Miettinen(som tyckte synd om honom, lite fånigt.), Wahlberg och Viitakoski. Detta visade sig vara ett genidrag.

Elitserien har länge saknat någon som verkligen tar över ett lag, pekar och säger, si och så ska det vara, detta införde Leif Boork till Brynäs.
Idag har han stenkoll på alla spelare och ingen kan vara säkra på att spela den kommande matchen, med detta kommer en oerhörd disciplin och lagmoral. För det är verkligen i det Brynäs framgång i årets elitserie bygger på.
Det är som den gamla klyschan, "försvar är bästa anfall"(eller är det tvärtom?) har gjort Gävle-laget till en framgångshistoria. Just nu ligger statusen på 0 insläppta mål i spel 5-mot-5 på sju(!) matcher. Dessutom så håller Robert Kristan på att slå alla tiders målvaktsrekord mycket tack vare det.

Desciplin och "en för alla" mentalitet kommer ta Brynäs till en seger i grundserien vilket är smått otroligt men sen kommer tyvärr det roliga stanna upp för Gävle-laget.
Elitserien blir en helt annan och ny liga när det blir slutspel, massor av andra fakorer spelar in och visst, disciplin räcker långt men det krävs även:
  • Vilja

  • Målvakt i världsklass

  • Rutin

  • Power play

  • och hög lägsta nivå på truppen
Brynäs anno 06/07 har viljan och även rutinen till viss del, men sen spricker det på dom viktigaste bitarna. Truppen håller inte, när spelare som Daniel Johansson styr ett power-play som över det stora hela varit misslyckat så tappar man direkt ett/två mål per match i en tät slutspelsdrabbning.
Dessutom så är det för många spelare som inte håller, det finns helt enkelt för få som kan avgöra en match genom en individuell prestation, många av dom hade kunnat göra det i en div1 match, men inte i elitserien.
Det som Brynäs kan glädjas åt är att laget når stora ekonomiska framgångar i år och med det tillkommer sex matcher i slutspelet som alla kommer vara slutsållda(varav 3 på hemma-is) så borde det finnas en budget som Boork får utnyttja för att stärka och sortera bort div1 spelarna. Då kan laget nå hela vägen redan nästa år.

Avslutningsvis som svar på frågan succé eller fiasko?
-Helt klart succé!
Tyvärr kommer den hopplöst kräsna Gävle-publiken tycka allt utom SM-Guld är fiasko då dom vann grundserien i elitserien.

Labels: , , ,

2 Comments:

At 21/1/07 22:18, Anonymous Anonymous said...

Ny hockeyblogg. Med attityd. Den här ska jag hålla koll på.

Keep on...

 
At 26/1/07 19:29, Blogger Jaquezz said...

Du har en väldigt bra blogg. Men måste fråga hur du kan argumentera med att Johansson styr i Powerplay ? . Lind, Bäckis, Angell och Sjödin styr i Powerplay, om några..

 

Post a Comment

<< Home