Elitserien

Elitserien, gräddan av svensk ishockey. Här kommer du kunna läsa mina tankar om allt från talangutveckling till vem som blir nästa stjärna i Elitserien.

Wednesday, January 10, 2007

Håkan Loob Trophy

Bästa målskytten i Elitserien


Pavel Brendl lämnar Mora och elitserien inför nästa säsong, det är inte så oväntat. Men nu verkar det som att guldgossen med pojklagslön är påväg till Schweiz, jag vet inte om det är ett sånt bra val om man ser på det sportsliga, då tycker jag att han ska ge NHL ytterligare en chans. Det kommer definitivt komma upp klubbar som är intreserad av skytteliga vinnaren i elitserien 06/07.
Om det blir Schweiz så blir det för de goda ekonomiska utsikterna som finns där, hörde att han bara ligger på en medellön tillhörande en "ung frärde-kedjan" spelare, dvs mellan trettio och fyrtio tusen / månad, han kommer få ut massor då han träffar in mål nr30 och når taket på klausulerna i sitt kontrakt.
Om attityden och träningsviljan är så låg alla sagt innan elitserien startade så är nog Schweiz som Brendl väljer, är han revanch-sugen och attityden är "ok" så blir det NHL, han har trots allt många år kvar av karriären då han bara är 25 år.
Men som sagt, det är fortfarande bara rykten.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home